Nyheter // Betonmast Göteborg

Uppdrag för fordonstillverkare

25. februari 2016

Vi har fått uppdraget att genomföra ett nytt, omfattande byggnadsprojekt i Göteborg med en av Sveriges största fordonstillverkare. Projektet är ett led i fordonstillverkarens storsatsning på ny- och ombyggnad av lokaler centralt i Göteborg.

 –    Vi är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att genomföra projektet lokalt i Göteborg och därmed bidra till utvecklingen av närområdet. Vi ser fram emot att att jobba tätt tillsammans med fordonstillverkaren i utbyggnaden av fastigheten för det nya kontoret och göra området till en ännu trevligare plats att både umgås och jobba på, säger Mattias Gustafson, vd för Betonmast AB.

Projektet, som är en totalentreprenad i samverkan med ett kontraktsvärde på cirka 400 miljoner kronor, syftar dels till att bygga om en befintlig byggnad samt nybyggnad av tre kontorsbyggnader. Ett projekt som ska utformas med de senaste tekniska lösningarna för att kunna möta alla framtida lokalbehov och förändringar. Den totala projektytan uppgår till cirka 20 000 kvadratmeter. Projektet har redan påbörjats och ska färdigställas i två etapper, varav den första sommaren 2017 och den andra sommaren 2018.

–    Det är väldigt kul att följa den starka tillväxt som Betonmast har i Västsverige. På bara några år har verksamheten utvecklats till att kunna hantera de riktigt stora uppdragen vilket detta kontrakt är ett kvitto på. Vi ser stor potential i regionen framöver, säger Jörgen Evensen, koncernchef för Betonmast.