Nyheter // Betonmast Sverige

Förstärkning av den svenska ledningen

23. maj 2018

Stefan Strömberg blir ny VD i Göteborg, Mattias Gustafson blir chef för Division Sverige på heltid.

Betonmast förstärker den svenska ledningen. Mattias Gustafson lämnar rollen som VD för Göteborg för att koncentrera sig fullt ut på rollen som Divisionschef för den svenska verksamheten. Stefan Strömberg övertar rollen som VD i Göteborg.

Betonmast har på några få år blivit en etablerad entreprenör på den svenska marknaden. Att vi nu förstärker den svenska ledningen är en helt naturlig följd av vår tillväxt i Sverige, en tillväxt som vi förväntar oss ska fortsätta, säger Mattias Gustafson, tillträdande chef för Betonmast Division Sverige.

Betonmast är en av Norges största bygg- och anläggningsföretag med en årlig omsättning om ca 11 miljarder SEK. Den svenska verksamheten etablerades 2013 och omsatte 2017 knappt 400 miljoner SEK. Betonmast har på några få år etablerat sig som en slagkraftig konkurrent till de etablerade entreprenörerna i Sverige och har vunnit flera prestigekontrakt, bland annat: Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg, Volvo Pentas nya huvudkontor och Kungsbackas Nya Badhus. BetonmastHaehre finns etablerade i Göteborg och Stockholm och helt nyligen meddelades att en etablering inom kort kommer att ske i Malmö. Därmed kommer koncernen att vara representerad i Sveriges tre största regioner.

Stefan Strömberg har haft rollen som Projektchef i Betonmast Göteborg sedan 2016.

Innan dess hade han olika ledande positioner inom Skandinaviska Glassystem, där han arbetade under perioden 2000 – 2016. Strömberg tillträder rollen som VD i Göteborg 1 augusti.

 • Stefan har utmärkt sig som en mycket duktig projektchef med goda ledaregenskaper. Han känner väl till vår verksamhet i Göteborg, och har de allra bästa förutsättningarna för att växa företaget vidare, säger Gustafson.
 • Vi har stora ambitioner på den svenska marknaden. Mattias har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp vår svenska verksamhet med bas i Göteborg. I Stefan har vi en mycket duktig medarbetare som kommer att arbeta för en smidig överföring av ledarskapet i Göteborg, säger Jørgen Evensen, koncernchef för Betonmast.

 

 
   Mattias Gustafson         Stefan Strömberg
 Chef för Division Sverige     VD Betonmast Göteborg

 

 

 

Fakta om Betonmast:

Betonmast är en av Norges största och mest kompletta koncerner inom entreprenad, och utför alla typer bygg- och anläggningsuppdrag på den norska marknaden. I Sverige är koncernen etablerad i Göteborg, Mälardalen och snart också i Malmö. Betonmast-koncernen har över 2 800 medarbetare, och omsatte 9,7 miljarder NOK under 2017. Betonmast verksamhet är organiserad i fyra divisioner: Bygg, Anläggning, Egendom och Sverige. Den svenska verksamheten har 55 anställda och omsatte under 2017 cirka 400 miljoner SEK.