Nyheter // Betonmast Malmö

Rivstart för Betonmast i Malmö

2. juli 2018

Betonmast Malmö bygger trekantigt hus i centrala Lund

Knappt har etableringen påbörjats i Malmö innan det första projektet erhållits. Betonmast påbörjar i augusti byggnationen av 42 nya bostadsrättslägenheter i Lund. Huset byggs i centrala Lund. Ordern från Sithel Fastighetsutveckling är värd ca 58 MSEK.

– Huset kommer att byggas på en hörntomt så byggnadens utseende är väldigt speciellt. Formen är trekantig för att utnyttja ytan maximalt. Vi är en ny aktör som med stor kunskap och lokalkännedom som ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med såväl gamla som nya kunder, säger Tomaz Bodmark, VD på Betonmast Malmö.

Brf Spettet blir en byggnad i fem våningar bestående av ettor, etagelägenheter och takvåningar. Huset byggs i centrala Lund i hörnet mellan Byggmästaregatan och Slöjdgatan. Lägenheternas yta är på mellan 24 och 110 kvadratmeter och utrustas med balkong, fransk balkong eller takterrass.

Efterfrågan på bostäder i Lund är stor, inte minst bland de drygt 40 000 studenter som studerar på universitetet.

– Merparten av lägenheterna är av mindre storlek, så vi tror att många studenter kommer att flytta hit. Det är ett stenkast från universitetet och kommunikationer så läget är perfekt för dem. De större lägenheterna kommer att locka till sig äldre par som säljer villan och vill ha en uteplats eller stor balkong. Det händer mycket i Lund nu, många bostäder, kontor och andra hus kommer att byggas framöver, säger Joakim Lindahl, delägare av Sithel Fastighetsutveckling.

Byggarbetet sätter igång i augusti och beräknas vara klart i december 2019.