Nyheter // Betonmast Malmö

Betonmast Malmö bygger lägenheter i Kulturkvadranten i Lund

17. april 2019

Betonmast Malmö har tilldelats ännu ett projekt i centrala Lund, denna gång i anrika Kulturkvadranten.

Betonmast Malmö har tecknat avtal med Vallkärra Properties om totalentreprenad för fastigheten Sankt Mikael 16 i Lund. Det är parkeringsplatsen på Stora Algatan 6, i närheten av Domkyrkan, som ska omvandlas till ett modernt femvåningshus med 19 lägenheter. Tanken är att det vitputsade huset ska smälta samman med befintliga kulturhistoriska byggnader och bli en naturlig del av gaturummet. Samtliga lägenheter har balkong, uteplats eller takterrass. I källaren byggs ett halvautomatiskt garage med 28 effektiva bilparkeringslösningar.

Byggstart för Kulturkvarteret är beräknat till november i år, efter den slutliga arkeologiska undersökningen som påbörjas i maj. Projektet beräknas vara slutfört i maj 2021. Ordervärdet uppgår till drygt 68 miljoner kronor.

Betonmast Malmö är sedan tidigare igång med att bygga kvarteret Spettet i Lund.