Nyheter // Betonmast Mälardalen

Betonmast Mälardalen bygger om och till äldreboende i Eskilstuna

29. januari 2020

Betonmast Mälardalen har tecknat avtal med Eskilstuna kommunfastigheter gällande totalentreprenad för om- och tillbyggnad av Spångagårdens äldreboende i Torshälla. Kontraktet är värt 115 miljoner kronor.

Tillbyggnaden innehåller 20 boenderum, tillagningskök och gemensamma aktivitetsutrymmen. Syftet med ombyggnationen är att förbättra både boendestandard och arbetsmiljö. Projektet omfattar en totalyta på cirka 7600 kvadratmeter.

– Det är en rolig utmaning att ta tillvara på och bygga om en befintlig fastighet, säger Marcus Garheden, VD för Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot att skapa en hållbar lösning som passar nutidens krav tillsammans med Eskilstuna kommun.

– Det här är en krävande om- och tillbyggnad eftersom delar av verksamheten ska fortsätta under byggtiden, säger Mats Pettersson, projektledare för Spångagården. Det ska bli spännande att genomföra det ihop med Betonmast som är en ny aktör i Eskilstuna.

Det totala ordervärdet ligger på 115 miljoner kronor. Beräknad inflyttning är sommaren 2022.