Nyheter // Betonmast Mälardalen

Betonmast Mälardalen bygger seniorbostäder i Graninge

6. februari 2020

Betonmast Mälardalen har tecknat avtal med fastighetsbolaget Backastad gällande totalentreprenad för 42 seniorbostäder i Graninge, på gränsen mellan Nacka och Värmdö. Ordersumman uppgår till cirka 92,5 miljoner kronor.

Villa Graninge, längst norrut vid Baggensfjärden, ritades av arkitekt Ferdinand Boberg 1909 och tillhörde Stockholms stift fram till 2013. Den före detta stiftsgården genomgår sedan några år tillbaka en omvandling till vård- och omsorgsboende, med den äldre befolkningen i fokus. Tanken är även ökad tillgänglighet för allmänheten att nyttja vatten och kringliggande natur.

Entreprenaden Graninge omfattar nybyggnation av en fastighet om sex våningar samt 42 funktionella lägenheter. Fasaden består av träspånskivor i furu som med tiden blir naturligt gråfärgade för att smälta in med den kringliggande skogen. I projektet ingår också ett underliggande garage samt 32 parkeringsplatser i anslutning till byggnaden. Totalyta är cirka 4 100 kvadratmeter.

– Graninge är ett unikt projekt med stort kulturhistoriskt värde, säger Marcus Garheden, VD Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot att få bygga bostäder i den här vackra miljön och ett lyckat samarbete med vår beställare Backastad.

Projektstart sker i mars 2020 och beräknad inflyttning är hösten 2021.

Illustration: E/S-A Arkitekter AB