Nyheter // Betonmast Sverige

Hur är det att sommarjobba på Betonmast?

21. februari 2020

Vad behöver du kunna för att få sommarjobba på Betonmast? Vad får lära dig här? Vi frågade Stina som sommarjobbade på Betonmast Malmö 2019 hur hon upplevde sin tid här.

Sugen på att söka till oss? Du hittar ansökningssidan här.

sommarjobbare i betonmast malmö.

Vad läser du för program?

Jag läser till byggingenjör på Malmö Universitet. Det är en 3-årig högskoleingenjörsutbildning.

Hade du någon erfarenhet av byggbranschen innan du började sommarjobba på Betonmast?

Nästan ingen alls. På jobbet jag hade innan utbildningen fick jag ta över och projektleda en enklare renovering. Det var så roligt att jag bestämde mig för att fortsätta i de banorna.

Vad har du gjort innan?

Jag har en lång bakgrund inom restaurangbranschen och arbetade som restaurangchef på Casino Cosmopol innan jag sökte in till utbildningen.

Hade du behövt erfarenhet från byggbranschen innan du sökte jobb här?

Jag kände att jag lärde mig längs vägen, jag fick så otroligt bra handledning och vägledning av mina kollegor på Betonmast. Jobbet anpassades efter både min erfarenhet och vad jag själv var intresserad av att lära mig.

två tjänstemän inom bygg tittar ut över lund.
Utsikt från Spettet i Lund.

Vad var roligast på Betonmast?

Att jag fick mycket frihet och ansvar på de områden där jag kunde tillföra något. Plus att jag fick skratta mycket med mina kollegor. Det var så kul stämning!

Vad var mest lärorikt?

Det är så enormt stor skillnad på att lära sig teorin i skolan och sen kunna koppla den till den faktiska produktionen. Det har gett mig ett stort försprång inför min examen till sommaren. Jag fick egna uppgifter och ansvar, kände mig ständigt utmanad och sattes ofta inför situationer som jag inte varit i tidigare. Jag har lärt mig så mycket!

Ett tips till nya sommarjobbare?

Var med på så mycket som möjligt, sug åt dig, fråga allt du undrar över och ta för dig. Är det något du själv vill undersöka vidare eller gräva ner dig i, ta chansen!
kvarteret spettet i lunf.