Nyheter // Betonmast Mälardalen

Betonmast Mälardalen bygger 350 studentlägenheter i Kista

1. april 2020

Betonmast Mälardalen har tillsammans med partnern Forta PRO tecknat avtal med Aberdeen Standard Investments och Ailon Group om totalentreprenad för cirka 350 studentlägenheter i Kista. I området finns några av världens mest kända ICT-företag samt en rad spännande startups och Stockholms ledande universitet.

Totalt rör det sig om fyra fastigheter i varierande höjd och fasader i varma, jordiga toner. Husen byggs enligt Forta PROs modulsystem, som bland annat innebär en unikt effektiv byggtid. Total projektyta är cirka 12 000 kvadratmeter. Beräknad inflyttning är hösten 2021.

– Det finns ett stort behov av byggteknik som gör att projekt kan genomföras på kortare tid och med minskade kostnader, säger Marcus Garheden, vd Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot att genomföra det här spännande projektet tillsammans med vår partner Forta Pro.

För mer information om projektet, besök Kvarteret Jyllands hemsida.