Nyheter // Betonmast Göteborg

Överlämnat projekt: Kungsbacka badhus

5. maj 2020

Från simhall till badhus

Den 9 maj öppnar dörrarna till Kungsbackas nya, efterlängtade badhus – en av de största satsningarna i Kungsbackas historia och ett rejält lyft jämfört med stadens gamla simhall. Här finns familjebad, relaxavdelning och träningsanläggning i tre våningar samt 1000 kvadratmeter gym och ett café. Betonmast Göteborg tackar för förtroendet och ser tillbaka på en resa som genomsyrats av gott samarbete, engagerade medarbetare och glatt humör.

kungsbacka badhus

Nyfiken på hur det ser ut innanför betongen? Vi kikar in!

Familjedelen

Familjedelen har en småbarnspool med vatten som sprutar ur olika fastmonterade djur och en blomma.

Här finns också en pool med två vattenrutschkanor och undervattensbelysning.

Undervisningsbassänger

Det finns två undervisningsbassänger med höj- och sänkbart golv. Det innebär att man kan anpassa djupet från 0 meter till fullt djup. Samtliga bassänger i Kungsbacka badhus är anpassade för mobila personlyft. Hela badhuset är rullstolsvänligt.

Relaxavdelning

Relaxavdelning med kallbad (ej i bild). Till höger i bild ser du solterrassen.

Bastu med utsikt.

50-metersbassängen

Några före-bilder:

Stora bassängen - inte helt badvänlig än

Det tog två veckor att fylla den delbara 50-metersbassängen med vatten – den rymmer 7000 badkar! När vattnet som ska ner i bassängen är kallt (i det här fallet var det 4 grader) och bassängväggarna varmare (25 grader) finns risk att kaklet spricker. Därför är det viktigt att den här processen inte går för fort.

Stora bassängen - helt klart badvänligare!

Den stora bassängen på Kungsbacka badhus mäter 50×25 meter. Här finns 10 simbanor, en enmeterssvikt samt ett tre meter högt hopptorn. Samtliga banor måste vara 50,020 m-50,030 m för att bassängen ska vara godkänd enligt FINA:s regler. Efter många inmätningar och mycket finjusteringsarbeten mäter nu samtliga 10 banor 50,024 m – 50,028 m.

Vilken resa detta har varit. Och vilken känsla att överlämna något som kommer vara till stor glädje för så många under lång tid framöver! Tack Kungsbacka för att vi fick bygga ert badhus!

Kungsbacka badhus öppnar 9 maj och drivs av Medley. Mer info finns här.