Nyheter // Betonmast Mälardalen

Betonmast Mälardalen bygger hyreslägenheter åt unga i Stockholmsregionen

11. maj 2020

Betonmast Mälardalen har tecknat avtal med kooperativet Bokoop om totalentreprenad för 145 hyreslägenheter i Nykvarn sydväst om Stockholm. Ordersumman uppgår till cirka 142 miljoner kronor.

Det allmännyttiga bostadskooperativet Bokoop bildades 2017 med målet att skapa hållbara basbostäder i stor skala med rimliga hyror. Målgruppen är unga vuxna som har svårt att komma in på bostadsmarknaden. Entreprenaden i Nykvarn omfattar 145 yteffektiva och prisvärda bostäder i storlekarna 1-3 rum och kök. Lägenheterna kommer att ha egen balkong eller uteplats samt gemensamma platser för umgänge på gården. Den totala ytan ligger på 8 300 kvadratmeter.

Målet är att husen, med hjälp av solpaneler, ska generera lika mycket energi som de förbrukar. Stort fokus läggs även på mobilitet och digitalisering genom bland annat cykelservice, laddningsmöjligheter, elbil- och elsparkpool samt rum för e-handel.

– Det här är ett riktigt innovationsprojekt, säger Marcus Garheden, VD Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot att få bidra med fler bostäder till unga i Stockholmsområdet tillsammans Bokoop.

Projektstart sker i augusti 2020 och beräknad inflyttning är juli 2022.