Nyheter // Betonmast Anläggning

Kungsbacka Aktivitetspark överlämnad

22. december 2020

Lagom till jul lämnar Betonmast Anläggning över Kungsbackas nya idrotts- och lekpark till Kungsbacka kommun. Parken ligger i anslutning till det nya badhuset och erbjuder flera olika aktiviteter för alla åldrar.

Byggnationen av Kungsbackas nya idrottspark och entrétorget som binder samman parken med badhuset startade i oktober 2019 och förväntades vara färdig i maj 2021. Nu lämnas parken istället över i december 2020, strax innan jul. Totalt rör det sig om en yta på 27 000 kvadratmeter. Ordervärdet ligger på 40 miljoner kronor.

Parken innehåller hinderbana, parkouranläggning och utegym samt grillplatser, pingisbord och hängmattor. Här finns även en generös barndel och en skateparkanläggning på 1500 kvadratmeter.

– Den stora anledningen till att det gått så snabbt är bra sammanhållning i projektet, möjlighet att ställa om när möjligheter ges och ett smidigt samarbete med kommunen, säger Andreas Jonsson, produktionschef Betonmast Anläggning. Det känns väldigt roligt att knyta ihop en central plats som betyder mycket för stadsutvecklingen i Kungsbacka.

Kungsbacka Aktivitetspark öppnar onsdag 23 december.