Nyheter // Betonmast Göteborg

Betonmast Göteborg bygger Brf Prefekten i Mölndal

7. september 2021

Betonmast Göteborg har tecknat avtal med AF Projektutveckling och bostadsutvecklaren OBOS om totalentreprenad för Brf Prefekten i Mölndal. Ordersumman uppgår till cirka 125 miljoner kronor.

Nu tas nästa steg i utvecklingen av den gamla lärarhögskolan Pedagogen i Mölndal som genomgick omvandling till företagspark i mitten av 2010-talet. Visionen för Pedagogen Park är en naturnära stadsdel med en blandning av bostäder, kontor och service.

Brf Prefekten omfattar 83 bostadsrätter, innergård med växthus, odlingsplatser, boulebanor och lekutrymme. Lägenheterna varierar i storlek från ettor till fyror med en blandning av stora uteplatser och balkonger. Totalyta är 7 500 kvadratmeter inklusive källare med gemensamt gym.

Ordersumman uppgår till cirka 125 miljoner kronor. Byggnation startar under våren 2022, projektet beräknas vara färdigställt våren 2024.

Brf Prefekten i Mölndal

Illustration: Inobi AB