Sommarjobb i Betonmast

Nyfiken på hur det är att sommarjobba i Betonmast?

Här berättar några av våra sommarjobbare hur de haft det och vad de fått göra.

För mer info, maila student@betonmast.se

Namn: Stina

Skola: Malmö Universitet

Vykort från: Kvarteret Spettet (42 bostadsrätter + kontorslokal) i Lund

Hej!

Jag har nu varit på projekt Spettet i snart tre veckor och har fått komma till ett riktigt bra team. Just nu håller vi bland annat på med att täta huset och sätta upp innerväggar. Snart ska taket läggas, fasaden ska upp och takfönster monteras.

Jag sitter till stor del med alla tillvalen köparna har gjort till sina lägenheter, vilket är en hel del att styra upp. Annars följer jag arbetsledare Eddie ute på bygget där det har varit mycket logistik och planering, men även utsättning av innerväggar och kontroll av golvnivåer.

Glad sommar!

/Stina

 

Namn: Viktor

Skola: Lunds Tekniska Högskola

Vykort från: Kvarteret Ugglan (110 hyresrätter), Arlöv

Hej!

Här på Kv. Ugglan har vi det bra!

Efter en vecka på arbetsplatsen har jag börjat komma in lite i projektet, vilket är roligt. Ena stunden är jag ute och ser till att allt flyter på ute på bygget, andra stunden räknar jag på hur mycket material som behöver beställas.

Här kommer lite bilder från gjutningen av första etappen av bottenplattan på hus 2 (totalt är det fyra hus). Det kommer att vara full rulle hela dagen med betongbilar som ska leverera ca 153 kubikmeter betong. Under sommaren kommer det att formas och gjutas källarväggar, därefter kommer de första skalväggarna samt plattbärlagen att monteras. Totalt kommer 110 stycken lägenheter att byggas inklusive sex stycken LSS-boenden.

Ikväll ska vi ha sommaravslutning på Betonmast Malmö. Om vädret tillåter blir det ribbåt från kontoret raka vägen till Köpenhamn. Det ska bli superkul!

/Viktor

 

Namn: Linnea och Daniel

Skola: Chalmers

Vykort från: Colonia 2 (374 studentlägenheter), Linköping

Hej!

På Colonia är det fullt ös!  Vi har fått se gjutning av bottenplatta, stomresning, takläggning och montage av innerväggar. Vi har också traditionsenlig grillfrukost med alla underentreprenörer. Vi går bland annat med på skyddsronder, räknar på inköp av material och ansvarar för logistik ute på bygget gällande avfallshantering och bygg-el. Vi sköter även inskrivningar och jobbar med arbetsmiljö och säkerhet. Vi önskar er alla en härlig semester med några soliga bilder från ett besök i toppen av kranen här på Colonia 2 (samt en bild på en grävande Linnea).

/Linnea & Daniel

 

Namn: Folke

Skola: Chalmers

Vykort från: Kungsbacka badhus

Hej!

På Kungsbacka badhus är allt i full gång!

Jag har testat på det mesta; satt ut väggar, dammsugit och städat, burit tegel och mycket mer. Det är kul! Mitt fokus har legat på badhusets relaxavdelning där jag har lite ansvar för alla väggar. Det har blivit en del mätningar både i verkligheten och vid datorn. Att allt inte är som på ritningen och stämmer i verkligheten är för mig nu mer ett faktum än ett rykte.

Kollegorna är riktigt härliga och det bjuds på många goa skratt vilket alltid lättar upp stämningen och humöret inför dagen. Det är enkelt att fråga när jag undrar över något, vilket känns skönt!

En typisk dag ser ut så här: jag kommer in till kontoret vid 7-tiden och ”kollar läget”, frågar vad som skall göras idag eller kommer med egna idéer om vad jag skulle kunna göra. Sedan hänger jag med arbetsledarna och får uppgifter löpande under dagen. Ibland följer jag med och studerar hur deras arbete går till. En sak är gemensam för alla dagar – tiden går fort och det är alltid spännande och roligt!

Ha det så bra!

/Folke

 

Namn: Elin

Skola: Chalmers

Vykort från: Lindholmens Tekniska Gymnasium, Göteborg

Hej!

Här kommer en sommarhälsning från Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg. Vi bygger en gymnasieskola för elever som läser till snickare, bilmekaniker, elektriker och sjöbefäl. Lokalerna är lite speciella eftersom de ska fungera även i utbildningssyfte.

Här kaklas och läggs golv, byggs och gipsas väggar, monteras undertak och fästs fötter till solpaneler på taket och mycket mer.

Mina uppgifter varierar mycket från dag till dag. Jag har bland annat gjort lite kontroller på utfört arbete, mätt ut var whiteboardtavlor ska sitta, markerat och burit fötter till stativ på taket och försökt reda ut lite om miljökontrollen på bygget. Jag sitter även med på möten och försöker få en uppfattning om vad som händer och ska hända där ute.

Det är ett gott gäng som arbetar här på Lindholmen. Alla är trevliga och hjälpsamma när man har frågor. Jag känner att jag lär mig mycket varje dag om hur saker fungerar och hänger ihop.

Trevlig sommar!

/Elin

 

Namn: Mobin

Skola: KTH

Vykort från: Kungsvyn (76 bostadrättslägenheter), Kungsängen

Hej!

Här kommer en hälsning från Kungsvyn där vi bygger 76 bostadsrätter med riktigt fin utsikt över Mälaren. Det går superbra här, känns som att jag kommit igång! Det händer stora saker med de fyra olika husen varje sekund. Vi sätter väggar, jobbar med plattbärlag och mark/kanalisation. Härnäst ska det läggas asfaltsmattor på innergården mellan hus 1 och 2.

Ha det!

Mobbe ✌️